Suomipop Festivaaleilla vastuullisuus on POP

Suomipop Festivaalit välittävät suuresti jokaisesta festivaalikävijästä, puhtaammasta ympäristöstä sekä tietenkin rakkaasta kotikaupungistamme Jyväskylästä. Hauskanpidon ja kotimaisen musiikin lisäksi arvoissamme korostuvat turvallisuus, ekologisuus ja paikallisuuden tukeminen.   

Suomipop Festivaalit ovat turvallisia ja saavutettavia tapahtumia. Festivaaleille tullaan avaamaan oma erillinen esteettömyysinfo, joka palvelee tapahtumaan saapuvia erityisryhmiä tuoden esiin niin pyörätuoli- kuin tulkkauskäytännöt. 

Festivaaleilla tehdään töitä hiilineutraaliuden puolesta. Jyväskylä pilotoi yhdessä Ramirentin kanssa Hiilineutraali työmaa –konseptia kesällä 2021. Pilotissa konsepti tuodaan festivaaliolosuhteisiin, jonka myötä esimerkiksi kaikki tapahtuman rakennuksessa käytettävät työkoneet kulkevat sähköllä tai biopolttoaineella. Ramirentilta vuokrattavan kaluston hiilijalanjälki on myös hyvitetty. 

Suomipop Festivaalit tukevat vahvasti paikallisuutta #suomipopkaupunki –kampanjan avulla. Kampanjassa nostetaan esiin paikallisia toimijoita, kulttuuria sekä yhteisöä yhteismarkkinoinnin kautta. Mukana ovat olleet lukuisat kumppanit Kauppakeskus Sepästä  JYPiin. Kesän 2021 yrityshaku aukeaa tänä keväänä.  

Lisäksi Suomipop Festivaali osallistuu Jyväskylässä myös alueen kehittämiseen: olemme olleet mukana esimerkiksi Tapahtumajärjestäjät Jyväskylä –ryhmän toiminnassa, Jyväskylän torin kehityksessä sekä Visit Jyväskylän matkailustrategian laadinnassa.  

Yhteistyökumppanit