Saavutettavuus

Saavutettavuus

Festivaalialue Lutakonaukiolla on helppokulkuista tasaista asvalttialuetta. Pyörätuolilla liikkuville asiakkaille on rakennettu molempien lavojen läheisyyteen pyörätuolikatsomo. Alueelta löytyy levähdyspaikkoja kulkuväylien varrella. Alueella on myös esteettömiä WC-tiloja, jotka on merkitty tapahtuma-alueen karttaan. Meillä käy vessapassi, jolla voit käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

Sisäänkäynnin lähin taksitolppa sijaitsee Piippukadun päässä. Tapahtumalla ei ole erikseen omaa pysäköintialuetta, eikä inva parkkipaikkoja.

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman lipunmyyntipisteelle, joissa asia käsitellään. Lipunmyyntipiste sijaitsee Messuaukion sisääntulon edustalla. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Avustajakortin, ystäväkortin, vammaiskortin tai näkövammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä – mutta ei ole välttämätöntä.

Lippukaupoissa myynnissä oleva ”pyörätuolilippu” on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muut asiakkaat, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa ostavat tavallisen lipun.

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä.

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla tapahtumat@nelonenmedia.fi .  Tapahtuman selkokielinen info löytyy täältä.  

Yhteistyökumppanit