Suomipop Festivaalien runsas päiväkohtainen ohjelma julki

Suomipop Festivaali nostaa kotimaisen pop-musiikin kärkinimet festarilavalle 14.-16.7.2022 samaan aikaan Oulussa ja Jyväskylässä. Festivaalien päiväkohtainen ohjelma on nyt julki. Lippujen ennakkokysynnästä odotetaan vilkasta ja aiempien vuosien tapaan myös VIP-liput myytäneen loppuun jo ennakkoon.

Festivaaleilla nähdään tuttuun tapaan suomalaisen pop-musiikin kärkinimet. Paluukeikkansa keikkalavoille Suomipopissa tekevät Tehosekoitin ja Anna Puu. Festarilavalle nousevat myös Suomen suosituimpiin bilebändeihin lukeutuva menestyskokoonpano JVG, platinaa albumillaan ”Taipumaton” myynyt suosikkiartisti Kaija Koo, hittivelho Arttu Wiskari sekä arvostetulla Vuoden Live -palkinnolla Emma Gaalassa 2021 palkittu Vesala. Rapin kestonimiä ovat ”Supervoimii” ja ”Epäröimättä hetkeekään (feat. Jenni Vartiainen)” -tuplaplatinahittien Elastinen sekä menestysuran luonut rap-artisti Pyhimys. Suosittujen sooloartistien kovaan kastiin kuuluvat niin ilmiömäiseen suosioon ponnahtanut BEHM, karismaattinen ja musiikillisia genrerajoja vapaasti rikkova Mariska, energisestä lavashowstaan tunnettu ABREU kuin ”On niin helppoo olla onnellinen” klassikkohitistään tunnettu ja mieleenpainuvan ”2020” -sinkun Anna Puun kanssa julkaissut monilahjakkuus Olavi Uusivirta.

Tähtikaartiin kuuluvat myös ”Syntisten pöytä” -hitistä tuttu pop-kuningatar Erika Vikman, 110 miljoonaa biisistriimausta Spotifyssa kerännyt, hiljattain nelosalbuminsa ensimmäisen kappaleen ”Me ei kuuluta toisillemme” julkaissut Evelina sekä yhdessä Toni Wirtasen kanssa sävelletyn ”Mania” biisin 4.2. julkaissut ja suosikkiohjelma Suomi-Loven juontajapestin saanut Jannika B. Nuori pop-lupaus on yli 12 miljoonaa striimiä kerännyt ja viime vuonna eniten Emma-ehdokkuuksia saanut VIIVI.

Pitkän linjan kokoonpanojakin festarilla nähdään useita. Kesäfestarikeikkojen jälkeen nykykokoonpanona määrittelemättömän mittaisella tauolle jäävä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, ”Meissä asuu elämä” -albumin julkaissut Vesterinen Yhtyeineen sekä jo 30 vuotta yhdessä musiikkia tehneet Jussi Raunio ja Rami Alanko eli Neon 2.

Paikkakuntakohtaiset artistit Jyväskylässä ovat energisistä livevedoistaan tunnettu, juuri uutuussinkun ”Nukkuvat aamut” julkaissut Lauri Tähkä, ”Minä sydän sinä”, ”Kiitos”, ”Ilman sua” ja ”Pelkääjän paikalla” sinkuista tunnettu Frans Harju sekä hyvä mielen bilemusaa tarjoava Portion Boys. Oulun esiintyjäkattausta täydentävät ”Viimeinen romantikko” -albumin julkaissut, isoista pop-melodioistaan tunnettu Ellinoora sekä Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva J. Karjalainen.

Suomipop Festivaalit ensi kesänä täysimittaisena

Tulevan kesän Suomipop Festivaalien saama ennakkokiinnostus kertoo, että näitä festareita on odotettu. Viime kesänä festivaalit järjestettiin poikkeusjärjestelyin, mutta kesä 2022 mennään täysillä: Kahdella paikkakunnalla, kahdella lavalla, upeilla tapahtuma-alueilla ja massiivisella ohjelmakattauksella.

”Kesä 2021 sai kävijöiltä erityistä suitsutusta. Erityisesti tunnelmaa ja turvallisuutta kehuttiin. Järjestelyt kesää 2022 varten ovat pitkällä, tästä tulee upea Suomipop-kesä!”, toteavat Jyväskylän tuotantopäällikkö Anniina Havukainen ja Oulun tuotantopäällikkö Krista Heinonen.

Suomipop Festivaali Jyväskylä:
TORSTAI 14.7. JVG, Arttu Wiskari, Elastinen, ABREU, Olavi Uusivirta, Erika Vikman, Frans Harju
PERJANTAI 15.7. Tehosekoitin, Lauri Tähkä, Anna Puu, Kaija Koo, Vesterinen Yhtyeineen, Evelina, Jannika B.
LAUANTAI 16.7. Vesala, Pyhimys, BEHM, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Mariska, Portion Boys, Neon2, VIIVI

Suomipop Festivaali Oulu:
TORSTAI 14.7. Kaija Koo, BEHM, Ellinoora, Mariska, Vesterinen Yhtyeineen, VIIVI
PERJANTAI 15.7. JVG, Arttu Wiskari, Vesala, Pyhimys, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Olavi Uusivirta, ABREU, Neon2
LAUANTAI 16.7.Tehosekoitin, Anna Puu, J. Karjalainen, Erika Vikman, Elastinen, Evelina, Jannika B

Liput Oulu ja Jyväskylä:
Festarilippu 3 päivää 139 €
Festarilippu 2 päivää to-pe/pe-la 125 €
Festarilippu 1 päivä 79 €
VIP-lippu 3 päivää 289 €
VIP-lippu 1 päivä 139 €

Yhteistyökumppanit