Uudet Soundit -kampanjan shortlist on valittu

Uudet Soundit kampanjan shortlist on valittu festivaali kohtaisesti. Yksi Poppien listalta pääsee esiintymään Jyväskylään kesällä 2024.

Teosto ja Nelonen Media Liven ”Uudet soundit” -kampanja tuotti runsaasti ehdotuksia esiintyjiksi ensi kesän suurille festivaaleille. Tuomaristo on nyt valinnut saaduista ehdotuksista shortlistan. Niiden joukosta valitaan kolme uutta esiintyjää Raumanmeren juhannukseen, Suomipop-festivaalille ja Kuopiorockiin.

”Uudet Soundit” -kampanjalla haluttiin luoda uusille, nouseville musiikintekijöille mahdollisuuksia päästä suuren yleisön tietoisuuteen. Ehdotuksia tuoreiksi esiintyjiksi kerättiin yleisöltä 2.-22.10.2023. 

”Ehdotuksia tehtiin hyvin laajasti, joten tuomariston tehtävä niiden arvioinnissa ei ollut helppo. Shortlistatut valittiin festivaalikohtaisesti niin, että ne sopivat myös tapahtuman kohdeyleisöön ja muuhun esiintyjäkaartiin”, kertoo tuomariston puheenjohtajana toimiva, Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen.

Tuomariston valinnat shortilistalle olivat kuitenkin yksimielisiä. Mahdollisuudet haluttiin tarjota tuoreille tekijölle, jotka eivät tuomariston näkemyksen mukaan ollut päässyt vielä riittävällä tavalla esille.

”Nostimme listalle viime vuosina esiin nousseita yhtyeitä ja artisteja, jotka hyötyisivät annetusta mahdollisuudesta mahdollisimman paljon. Heitä, joilla ei vielä ole juurikaan ollut vastaavia näytön paikkoja mutta joiden musiikki tiedetään laadukkaaksi.”

Teoston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Vappu Aura on iloisesti yllättynyt kampanjan herättämästä laajasta mielenkiinnosta.

”Kampanjaan ehdotettiin kaikkiaan 1250 eri esiintyjää, mikä on huikea määrä. Ehdotukset kattoivat kaikki genret ja erityyppiset esiintyjät laidasta laitaan. Meidän tulee tulevaisuudessakin vaalia suomalaista ruohonjuuritason musiikkitekemistä, joka on monimuotoisuudessaan ainutlaatuista.”

Tuomariston shortlist Suomipop Festivaalille Jyväskylään

SUOMIPOP JYVÄSKYLÄ 11.-13.7.2024

  • Annika Pudas: Suomenkielistä pop-folkia esittävä Annika Pudas tekee parhaillaan debyyttialbumiaan. Läsnäolevan ja aidon artistin kappaleet ovat koskettaneet monia. 
  • Aston Kalmari: Lappeenrantalainen suomirock-yhtye on tehnyt kaksi albumia. Valtaisan määrän ehdotuksia kerännyttä yhtyettä kiitetään energisestä otteesta, tarttuvista melodioista ja loistavasta liveotteesta. 
  • Eroma: Popartisti Eroman samaistuttavat ja tarttuvat kappaleet saavat yleisön liikuttumaan, nauramaan ja laulamaan mukana. Indie Queeniksi tituleerattu Eroma julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2022, ja pitkään valmisteltua uutta materiaalia on luvassa vuonna 2024.
  • Nupu: Nupu yhdistää suomenkielisen popin moderniin bändisaundiin. Viime vuonna ilmestyneen esikoisalbumin vahva ja koskettava soundi sekä energinen livemeininki keräsivät paljon ehdotuksia.
  • Vahtera. Meri Vahtera tunnetaan vahvana, runsasta samaistumispintaa tarjoavien kappaleiden tulkitsijana. Toista studioalbumiaan työstävän artistin mukaansatempaava popmusiikki saa kiitosta taitavasta tulkinnasta. 

Yhteistyökumppanit