Uudet Soundit -kampanjassa etsitään esiintyjää Suomipop Festivaalille Jyväskylään

Kaikkien ilmiantajien kesken arvotaan liput kyseisille festivaaleille kesälle 2024.

Ilmianna tuore esiintyjä kesän 2024 Suomipop Festivaalille Jyväskylään!

”Uudet soundit” hakee esiintyjää Suomipop Festivaalille. Poppien lisäksi esiintyjiä haetaan Rockfestiin ja Raumanmeren juhannukseen. Teoston ja Nelonen Media Liven käynnistämässä kampanjassa on tarkoitus nostaa esiin uusia, tuoreita musiikin tekijöitä.

Live-esiintyminen ja keikat ovat edelleen musiikkialalla keskeisimpiä keinoja päästä yleisön suosioon. Kun keikkoja ei korona-aikana ollut, monta nuorta musiikintekijää ja tulevaa tähteä menetti mahdollisuutensa päästä esille. Teosto ja Nelonen Media Live haluavat kuroa umpeen pandemia-ajan kuoppaa tuomalla uusille, nouseville musiikintekijöille mahdollisuuksia päästä suuren yleisön tietoisuuteen. ”Uudet soundit” -kampanjassa kerätään ehdotuksia esiintyjiksi ensi kesän suurimmille festareille.

Yleisö saa ehdottaa omia, tuoreita suosikkejaan kampanjasivujen kautta lähetettävällä lomakkeella, johon kirjataan myös perustelut. ”Uudet soundit” hakee esiintyjää Suomipop Festivaalille (11.–13.7. Jyväskylässä) sekä Rockfestiin (13.–15.6.2024 Hyvinkäällä) ja RMJ:in (20.–22.6.2024 Raumalla) . Kullekin festivaalille valitaan yksi esiintyjä esiintymään ”Uudet soundit” -tittelin alla. 

Ehdokkaalla tulee olla omia musiikkijulkaisuja, ammattimainen ote keikkailuun, faneja sekä pääosin itse tehtyjä biisejä ohjelmistossa. Tavoitteena on bongata ajoissa mahdollisia tulevia kestosuosikkeja, joiden musiikissa on myös kotimaista musiikkikenttää uudistava ote. 

Omaa suosikkiaan saa ehdottaa 2.10.2023 alkaen osoitteessa teosto.fi/uudetsoundit. Ehdotusten jättäminen sulkeutuu 22.10.2023.

Kyseessä ei ole äänestys vaan lopullisen valinnan ehdotusten joukosta tekee tuomaristo. Tuomaristoon kuuluu musiikin pitkän linjan ammattilaisia: puheenjohtajana toimivan Janne Tammisen lisäksi radiotoimittaja Laura Vähähyyppä, tuottaja Riku Mattila sekä musiikkikustantaja ja A&R Manager Semira Ketroussi  Elements Musicilta sekä ja A&R Heikki Puhakainen Kaiku Recordinsilta. Marraskuun alussa julkaistaan ehdokkaiden shortlist ja lopulliset valinnat julkaistaan joulukuussa 2024.  

Esiintyjän kanssa solmitaan normaali sopimus ja maksetaan asianmukaiset palkkiot esiintymisestä. Lisäksi kappaleiden tekijät ja kustantajat saavat Teoston kautta korvauksen musiikkinsa esittämisestä, kun esiintyjät tekevät esiintymisestään ilmoitukset Teostolle. 

Yhteistyökumppanit