Esteettömyys

Esteettömyys

Tapahtuma-alue on melko tasaista nurmikenttää, joten siellä on kohtalaisen hyvä kulkea pyörätuolilla. Alueella on erilliset invavessat. Alueelta löytyy myös pyörätuolikoroke, jossa on rajoitettu kapasiteetti. Avustaja pääsee aina korokkeelle mukaan, mikäli siellä on tilaa. Korokkeen luona on järjestyksenvalvoja, joka avustaa tarvittaessa.

Tapahtuma-alueen yhteydessä ei ole parkkialuetta.

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman lipunmyynti- tai check in -pisteelle, jossa asia käsitellään. Molemmat pisteet sijaitsevat sisääntulon yhteydessä tapahtuman pääportilla. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Ranneke on avustajaranneke, ja käy pelkästään avustustyössä ollessa – ilman avustettavaa sillä ei pääse tapahtumaan. Avustajakortin, ystäväkortin, vammaiskortin tai näkövammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä – mutta ei ole välttämätöntä. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit ohittaa jonon ja käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

Lippukaupoissa myynnissä oleva pyörätuoli+avustajalippu on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muut asiakkaat, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa voivat ostaa Tiketiltä asiakas+avustajalipun.

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä.

Mikäli et pysty terveydellisistä syistä seisomaan pitkiä aikoja, voit ottaa mukaan oman retkituolin. Otathan mukaasi todistuksen retkituolin tarpeesta. Huomioithan, että retkituolin kanssa ei voi sijoittua lavan edustalle, kulkuväylille tai ruuhka-alueille.

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla festivaalit@nelonenmedia.fi.

Yhteistyökumppanit