Saapuminen

Suomipop Festivaali Jyväskylä järjestetään Lutakonaukiolla ja sen lähiympäristössä. Lähin osoite tapahtumalle on Lutakonaukio 1, 40100 Jyväskylä. Lutakonaukio sijaitse aivan keskustan ja Jyväskylän matkakeskuksen tuntumassa, Paviljongin ja Jyväskylän Sataman välissä. Keskustasta aukiolle matkaa on noin 600 metriä, ja parhaiten perille löytää seuraamalla Paviljonki-opasteita.

Porttien läheisyyteen ei voi saapua autolla, taksilla tms eikä festivaalilla ole omaa pysäköintialuetta.

Parhaiten festivaalialueelle pääsee kulkemaan jalan. Kävelyreitit alueelle kulkevat keskustasta kävelysiltoja pitkin sekä kevyen liikenteen myötä kiertoreittejä käyttäen. Huomioithan, että suurin osa aluetta ympäröivistä teistä on tapahtuman tai lähitalojen pelastusteitä, joten ethän leiriydy tai jää seisoskelemaan alueen ulkopuolisille reiteille (mm. Rantaväylä, Lutakonaukion reunat, Uno Savolankatu).

Mikäli kuljet pyörällä, sähköskootterilla, potkulaudalla tms välineellä, varauduthan runsaisiin ihmismassoihin alueella ja sen ympäristössä. Aja rauhallisesti ja noudata liikennesääntöjä. Älä kyyditse kaveria, äläkä aja päihtyneenä. Seuraathan liikkuessasi liikennemerkkejä, tilapäisiä opasteita sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien ohjeita ja kehotuksia.

Polkupyörille ja sähköskoottereille on varattu omat pysäköintitilat Messuaukiolta, festivaalinarikan lähettyviltä. Pyörillä ja skoottereilla ei voi tulla tapahtuma-alueen sisäpuolelle, ja portin viereen jätetyt laitteet tullaan poistamaan alueelta.  Molempien porttien läheisyydestä löytyy yleinen sähköpotkulaudoille tarkoitettu Tier-parkki.

Julkinen liikenne on huoleton ja vihreä tapa matkustaa Suomipop Festareille. Jyväskylän matkakeskukselta eli bussi- ja juna-asemalta festivaalialueelle on matkaa kävelysillan verran eli noin 300 metriä. Muista tutustua junien aikatauluihin etukäteen ja matkalippu kannattaa ostaa myös hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

VR Matkahaku

Lähimmät paikallisliikenteen bussit löytyvät Schaumannin puistotieltä, noin 200 metrin päässä alueelta sekä Satamakadulta.

Paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Alueen läheisyydessä sijaitsevat Jyväs-Parkin parkkihallit P-Paviljonki 1 sekä P-Paviljonki 2.

P-Paviljonki 2 sijaitsee Uno Savolankadulla, ja sinne pääsee ajamaan liikenteenohjauksen ohjeita noudattaen.
P-Paviljonki 1 sijaitsee festivaalialueen alapuolella, josta voi nousta A-rapun kautta lähelle festivaalialueen porttia Uno Savolankadun päähän. Pysäköintihallin muut sisäänkulut eivät ole käytössä.

Uno Savolankadun kadunvarsipaikat eivät ole tapahtuma-aikana käytössä. Myöskään Fortunakujan P-alue ja Satamapuiston viereinen P-alue Satamassa eivät ole käytössä.

Yhteistyökumppanit