Saapuminen

Suomipop Festivaali Jyväskylä järjestetään Lutakonaukiolla ja sen lähiympäristössä. Lähin osoite tapahtumalle on Lutakonaukio 1, 40100 Jyväskylä. Lutakonaukio sijaitse aivan keskustan ja Jyväskylän matkakeskuksen tuntumassa, Paviljongin ja Jyväskylän Sataman välissä. Keskustasta aukiolle matkaa on noin 600 metriä, ja parhaiten perille löytää seuraamalla Paviljonki-opasteita.

Porttien läheisyyteen ei voi saapua autolla, taksilla tms eikä festivaalilla ole omaa pysäköintialuetta.

Lähimmät paikallisliikenteen bussit löytyvät Schaumannin puistotieltä, noin 200 metrin päässä alueelta sekä Satamakadulta.

Paikallisliikenteen reitit ja aikataulut

Julkinen liikenne on huoleton ja vihreä tapa matkustaa Suomipop Festareille. Jyväskylän matkakeskukselta eli bussi- ja juna-asemalta festivaalialueelle on matkaa kävelysillan verran eli noin 300 metriä. Muista tutustua junien aikatauluihin etukäteen ja matkalippu kannattaa ostaa myös hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

VR Matkahaku

Tänä vuonna VR ajelee myös ylimääräisen junavuoron Jyväskylästä Helsinkiin festivaalin päätteeksi!
Suomipopin yövuorojuna lähtee lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 01:15 Matkakeskukselta kohti Helsinkiä.

Tarkempi juna-aikataulu: Su 14.7 IC 650 Jyväskylä-Hki klo 1:15-5.36

 

 

 

Suomipop Festivaalin virallinen taksikumppani on JYTAKSI.

JYTAKSIn oma taksiterminaali sijaitsee Messuaukiolla. Muiden taksien nouto- ja jättöpaikat ovat Piippukadun tilapäisellä taksitolpalla sekä Sataman taksitolpalla. Jokaisen kuljettajan tulee kuitenkin sitoutua noudattamaan liikennesääntöjä sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien neuvoja ja kehotuksia. Lähemmäksi tapahtuman portteja ei pääse.

JYTAKSIN TAKSITERMINAALI

JYTAKSI kuljettaa poppikansan tyylikkäästi ja turvallisesti festivaalille. JYTAKSIN punaiset matot ja henkilökunta toivottavat taksiterminaalissa sinut tervetulleksi saapuessasi tapahtumaan alkuillan aikana ja saattavat pois lähtiessä turvallisesti JYTAKSIn kyytiin.

Messuaukion taksiterminaali palvelee koko tapahtuman ajan pitäen huolta turvallisista, luotettavista ja saatavilla olevista kyydeistä. Taksiterminaalille löydät seuraamalla vaaleanpunaisia JYTAKSI-kylttejä.

JYTAKSI – Paikallinen valinta turvalliseen ja luotettavaan matkaan
JYTAKSI on Jyväskylän alueen aito ja alkuperäinen taksiyhtiö, ja olemme tarjonneet luotettavia ja turvallisia kyytejä jo vuodesta 1992. Palvelemme asiakkaitamme vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Meiltä saat laadukasta ja asiakaslähtöistä palvelua niin arkeen kuin juhlaan. Meidät tunnistat pinkistä logosta ja uniikista taksikuvusta, ja nämä nähdessäsi, voit astua kyytiin turvallisin mielin. Me koulutamme kaikki kuljettajamme, jotta pystymme takaamaan palvelun laadun jokaisella matkalla. Tärkeintä meille on, että asiakkaasta pidetään huolta koko matkan ajan, aina tilauksesta määränpäähän saakka. JYTAKSIN tilaat helposti JYTAKSI APPilla tai soittamalla numeroon 0100 6900.

FANEERIKORTTELI, SOKOS HOTEL PAVILJONKI JA UNO SAVOLAN KATU
Uno Savolankatu tullaan sulkemaan liikenteeltä festivaalin ajaksi, ja tie rauhoitetaan kokonaisuudessaan huolto- ja pelastusliikenteen käyttöön, Jyväsparkin P2-hallin asiakaskäyttöön sekä Faneerikorttelin asukaskäyttöön. Mikäli Faneerikorttelin asiakas tilaa taksin, pääsee ko. taksi kulkemaan normaalisti Faneerikortteliin asti, mutta pyydämme tästä ennakkotietoa tapahtuman tilannekeskukseen.

Sokos Hotel Paviljonkiin taksilla kulkevat asiakkaat voivat jäädä joko Messuaukiolle (JYTAKSI) tai Piippukadulle (muut taksit).

INVATAKSIT
Tapahtumaan Invataksilla saapuvat asiakkaat voivat saapua Fortunakujalle, Kielo 3 -rakennuksen sivustalle. Tapahtumalla ei ole erillistä pysäköintialuetta eikä Invapysäköintialuetta.

 

 

 

Alueen läheisyydessä sijaitsevat Jyväs-Parkin parkkihallit P-Paviljonki 1 sekä P-Paviljonki 2.

P-Paviljonki 2 sijaitsee Uno Savolankadulla, ja sinne pääsee ajamaan liikenteenohjauksen ohjeita noudattaen.
P-Paviljonki 1 sijaitsee festivaalialueen alapuolella, josta voi nousta A-rapun kautta lähelle festivaalialueen porttia Uno Savolankadun päähän. Pysäköintihallin muut sisäänkulut eivät ole käytössä.

Uno Savolankadun kadunvarsipaikat eivät ole tapahtuma-aikana käytössä. Myöskään Fortunakujan P-alue ja Satamapuiston viereinen P-alue Satamassa eivät ole käytössä.

Yhteistyökumppanit