Saapuminen

Suomipop Festivaali Jyväskylä järjestetään Lutakonaukiolla ja sen lähiympäristössä. Lähin osoite tapahtumalle on Lutakonaukio 1, 40100 Jyväskylä. Lutakonaukio sijaitse aivan keskustan ja Jyväskylän matkakeskuksen tuntumassa, Paviljongin ja Jyväskylän Sataman välissä. Keskustasta aukiolle matkaa on noin 600 metriä, ja parhaiten perille löytää seuraamalla Paviljonki-opasteita.

Festivaalialueelle on kaksi tapahtumaporttia alueelle Pääportti Sokos Hotel Paviljongin ja Paviljongin messu- ja kongressikeskuksen puoleisessa päädyssä sekä Jyväskylä-portti Sataman parkkipaikalla. Molemmilla porteillla on rannekkeenvaihtopisteet sekä narikka. Poistuminen alueelta tapahtuu myös näiden porttien kautta – festivaalin exit-porteista ei voi poistua.

Festivaalialueen sisäpuolella on erikseen VIP-alueiden portit. VIP-asiakkailla on oma kaista molemmilla porteilla, mutta ei erillistä omaa porttia alueelle. Valmistauduthan jonottamaan ruuhkatilanteissa!

Festivaalialueen sisäpuolella on myös oma HIISIPORTTI, josta pääsee aukion laidalla sijaitsevaan Hiisi Taproomiin. Hiisi Taproomilla on mm. oluttastingia sekä maittavaa ruokaa. Hiisiportista ei voi poistua alueelta muualle kuin Hiiteen.

Porttien läheisyyteen ei voi saapua autolla, taksilla tms eikä festivaalilla ole omaa pysäköintialuetta.

Parhaiten festivaalialueelle pääsee kulkemaan jalan. Kävelyreitit alueelle kulkevat keskustasta kävelysiltoja pitkin sekä kevyen liikenteen myötä kiertoreittejä käyttäen. Huomioithan, että suurin osa aluetta ympäröivistä teistä on tapahtuman tai lähitalojen pelastusteitä, joten ethän leiriydy tai jää seisoskelemaan alueen ulkopuolisille reiteille (mm. Rantaväylä, Lutakonaukion reunat, Uno Savolankatu).

Mikäli kuljet pyörällä, sähköskootterilla, potkulaudalla tms välineellä, varauduthan runsaisiin ihmismassoihin alueella ja sen ympäristössä. Aja rauhallisesti ja noudata liikennesääntöjä. Älä kyyditse kaveria, äläkä aja päihtyneenä. Seuraathan liikkuessasi liikennemerkkejä, tilapäisiä opasteita sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien ohjeita ja kehotuksia.

Polkupyörille ja sähköskoottereille on varattu omat pysäköintitilat Messuaukiolta, festivaalinarikan lähettyviltä. Pyörillä ja skoottereilla ei voi tulla tapahtuma-alueen sisäpuolelle, ja portin viereen jätetyt laitteet tullaan poistamaan alueelta.  Molempien porttien läheisyydestä löytyy yleinen sähköpotkulaudoille tarkoitettu Tier-parkki.

Alueen kiertoreitit löytyvät tästä kartasta:

Julkinen liikenne on huoleton ja vihreä tapa matkustaa Suomipop Festareille. Jyväskylän matkakeskukselta eli bussi- ja juna-asemalta festivaalialueelle on matkaa kävelysillan verran eli noin 300 metriä.

Lähimmät paikallisliikenteen bussit löytyvät Schaumannin puistotieltä, noin 200 metrin päässä alueelta sekä Satamakadulta. Busseihin voit tutustua täällä.

Suomipop Festivaalin virallinen taksikumppani on Valopilkku. Lisätietoja taksipalveluista tästä.

Suomipop Festivaalin taksitolppa sijaisee Piippukadulla, Messuaukion luona. Messuaukion taksitolppa ei ole minkään yksittäisen toimijan hallinnassa eikä sinne vaadita ennakkoilmoittautumista. Jokaisen kuljettajan tulee kuitenkin sitoutua noudattamaan liikennesääntöjä sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien neuvoja ja kehotuksia.

Taksilla ei tule pääsemään lähemmäksi festivaaliportteja pääportilla tai Satamassa. Aiemmista vuosista poiketen Uno Savolankadulle ei tulla ottamaan takseja, vaan tie rauhoitetaan kokonaisuudessaan huolto- ja pelastusliikennekäyttöön sekä asukaskäyttöön Faneerikorttelin osalta. Faneerikorttelin asukkaat voivat käyttää taksipalveluja normaalisti, pyydämme ennakkotietoa tapahtuman tilannekeskukseen tämän osalta.

INVATAKSIT
Tapahtumaan Invataksilla saapuvat asiakkaat voivat saapua Fortunakujalle, Kielo 3 -rakennuksen sivustalle. Tapahtumalla ei ole erillistä pysäköintialuetta eikä Invapysäköintialuetta.

Alueen läheisyydessä sijaitsevat Jyväs-Parkin parkkihallit P-Paviljonki 1 sekä P-Paviljonki 2.

P-Paviljonki 2 sijaitsee Uno Savolankadulla, ja sinne pääsee ajamaan liikenteenohjauksen ohjeita noudattaen.
P-Paviljonki 1 sijaitsee festivaalialueen alapuolella, josta voi nousta A-rapun kautta lähelle festivaalialueen porttia Uno Savolankadun päähän. Pysäköintihallin muut sisäänkulut eivät ole käytössä.

Uno Savolankadun kadunvarsipaikat eivät ole tapahtuma-aikana käytössä. Myöskään Fortunakujan P-alue ja Satamapuiston viereinen P-alue Satamassa eivät ole käytössä.

Yhteistyökumppanit