Poikkeusjärjestelyt Lutakonaukiolla ja sen ympäristössä

Suomipop Festivaalit järjestetään Jyväskylän Lutakonaukiolla 11.-13.7.2024

Tapahtumasta aiheutuu melua seuraavasti:

Keskiviikkona 10.7. klo 18.30 – 24.00
Torstaina 11.7. klo 16.00 – 24.00
Perjantaina 12.7. klo 13.00 – 24.00
Lauantaina 13.7. klo 13.00 – 24.00
Melua aiheutuu mahdollisesti jo tiistaina 9.7. klo 16 – 21, kun testaamme äänentoistoa.

Tapahtuman rakennustyömaan vuoksi Lutakonaukion läpikulku on suljettu lauantai 6.7. klo 8:00 – tiistaina 15.7. klo 00:00 välisenä aikana. Tämän vuoksi myös Satamakadun Sataman puoleiset kevyen liikenteen väylät välillä Lutakonaukio – Schaumanin puistotie ovat suljettuna, jolloin kulku taloihin onnistuu, mutta läpikulku Lutakonaukiolle ei ole mahdollista.

Fortunakujan P-alue ja Sataman P-alue ovat suljettuina maanantai 8.7. klo 8:00 – tiistai 16.7. klo 00:00 välisenä aikana.

Tapahtumaturvallisuuden ja pelastusteiden vuoksi myös Lutakonaukion reunoilla kulku Tanssisali Lutakon ja aukion välistä on suljettu, samoin kulku alueen reunassa olevien asuintalojen edestä, poislukien asuintalojen asukkaat.

Tapahtuman rakentaminen vaikuttaa myös alueella kulkemiseen. Katso alta kartta tapahtuman kiertokartta, johon merkitty vihreällä linjalla kevyen liikenteen ohitusreitit. Autoilla kyseisiä reittejä ei voi ajaa.

Fortunakuja suljetaan liikenteeltä 10.7.2024 klo 09:00 – 14.7.2024 klo 02:00 muulta kuin huolto- ja pelastusajoneuvoliikenteeltä. Uno Savolan katu suljetaan liikenteeltä 10.7.2024 klo 09:00 – 14.7.2024 klo 02:00 muulta kuin huolto- ja pelastusajoneuvoliikenteeltä sekä kiinteistöille ajo sallitaan. Myöskään kadunvarsipysäköinti ei ole tänä aikana Uno Savolankadulla mahdollista. Faneerikorttelin asukkaille on toimitettu omat ajoluvat liikkumista varten sekä Faneerikorttelin sisäpuolella tapahtuvaa pysäköintiä varten.

Faneerikorttelin kulku tulee olemaan rajoitettua tapahtuma-aikana, ja sinne pääsee kulkemaan vain Uno Savolankadun vartiointipisteen kautta. Asukkaille on toimitettu oma infokirje tapahtuma-aikaisista suluista, mikäli et ole saanut kirjettä, ota yhteys tapahtumat@nelonenmedia.fi.

Parhaiten festivaalialueelle pääsee kulkemaan jalan. Kävelyreitit alueelle kulkevat keskustasta kävelysiltoja pitkin sekä kevyen liikenteen myötä kiertoreittejä käyttäen. Huomioithan, että suurin osa aluetta ympäröivistä teistä on tapahtuman tai lähitalojen pelastusteitä, joten ethän leiriydy tai jää seisoskelemaan alueen ulkopuolisille reiteille (mm. Rantaväylä, Lutakonaukion reunat, Uno Savolankatu).

Mikäli kuljet pyörällä, sähköskootterilla, potkulaudalla tms välineellä, varauduthan runsaisiin ihmismassoihin alueella ja sen ympäristössä. Aja rauhallisesti ja noudata liikennesääntöjä. Älä kyyditse kaveria, äläkä aja päihtyneenä. Seuraathan liikkuessasi liikennemerkkejä, tilapäisiä opasteita sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien ohjeita ja kehotuksia.

Polkupyörille ja sähköskoottereille on varattu omat pysäköintitilat Messuaukiolta, festivaalinarikan lähettyviltä. Pyörillä ja skoottereilla ei voi tulla tapahtuma-alueen sisäpuolelle, ja portin viereen jätetyt laitteet tullaan poistamaan alueelta.  Skuuttiparkit löytyvät Sataman läheisyydestä, Mortonin vierestä sekä Messuaukiolta.

Alueen kiertoreitit löytyvät tästä kartasta:

Suomipop Festivaalin virallinen taksikumppani on JYTAKSI.

JYTAKSIn oma taksiterminaali sijaitsee Messuaukiolla. Muiden taksien nouto- ja jättöpaikat ovat Piippukadun tilapäisellä taksitolpalla sekä Sataman taksitolpalla. Jokaisen kuljettajan tulee kuitenkin sitoutua noudattamaan liikennesääntöjä sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien neuvoja ja kehotuksia. Lähemmäksi tapahtuman portteja ei pääse.

JYTAKSIN TAKSITERMINAALI

JYTAKSI kuljettaa poppikansan tyylikkäästi ja turvallisesti festivaalille. JYTAKSIN punaiset matot ja henkilökunta toivottavat taksiterminaalissa sinut tervetulleksi saapuessasi tapahtumaan alkuillan aikana ja saattavat pois lähtiessä turvallisesti JYTAKSIn kyytiin.

Messuaukion taksiterminaali palvelee koko tapahtuman ajan pitäen huolta turvallisista, luotettavista ja saatavilla olevista kyydeistä. Taksiterminaalille löydät seuraamalla vaaleanpunaisia JYTAKSI-kylttejä.

JYTAKSI – Paikallinen valinta turvalliseen ja luotettavaan matkaan
JYTAKSI on Jyväskylän alueen aito ja alkuperäinen taksiyhtiö, ja olemme tarjonneet luotettavia ja turvallisia kyytejä jo vuodesta 1992. Palvelemme asiakkaitamme vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Meiltä saat laadukasta ja asiakaslähtöistä palvelua niin arkeen kuin juhlaan. Meidät tunnistat pinkistä logosta ja uniikista taksikuvusta, ja nämä nähdessäsi, voit astua kyytiin turvallisin mielin. Me koulutamme kaikki kuljettajamme, jotta pystymme takaamaan palvelun laadun jokaisella matkalla. Tärkeintä meille on, että asiakkaasta pidetään huolta koko matkan ajan, aina tilauksesta määränpäähän saakka. JYTAKSIN tilaat helposti JYTAKSI APPilla tai soittamalla numeroon 0100 6900.

FANEERIKORTTELI, SOKOS HOTEL PAVILJONKI JA UNO SAVOLAN KATU
Uno Savolankatu tullaan sulkemaan liikenteeltä festivaalin ajaksi, ja tie rauhoitetaan kokonaisuudessaan huolto- ja pelastusliikenteen käyttöön, Jyväsparkin P2-hallin asiakaskäyttöön sekä Faneerikorttelin asukaskäyttöön. Mikäli Faneerikorttelin asiakas tilaa taksin, pääsee ko. taksi kulkemaan normaalisti Faneerikortteliin asti, mutta pyydämme tästä ennakkotietoa tapahtuman tilannekeskukseen.

Sokos Hotel Paviljonkiin taksilla kulkevat asiakkaat voivat jäädä joko Messuaukiolle (JYTAKSI) tai Piippukadulle (muut taksit).

INVATAKSIT
Tapahtumaan Invataksilla saapuvat asiakkaat voivat saapua Fortunakujalle, Kielo 3 -rakennuksen sivustalle. Tapahtumalla ei ole erillistä pysäköintialuetta eikä Invapysäköintialuetta.

Alueen läheisyydessä sijaitsevat Jyväs-Parkin parkkihallit P-Paviljonki 1 sekä P-Paviljonki 2.

P-Paviljonki 2 sijaitsee Uno Savolankadulla, ja sinne pääsee ajamaan liikenteenohjauksen ohjeita noudattaen.
P-Paviljonki 1 sijaitsee festivaalialueen alapuolella, josta voi nousta A-rapun kautta lähelle festivaalialueen porttia Uno Savolankadun päähän tai F-rapun kautta suoraan K-Supermarket Lutakon edustalle. Pysäköintihallin muut sisäänkulut eivät ole käytössä.

Uno Savolankadun kadunvarsipaikat eivät ole tapahtuma-aikana käytössä. Myöskään Fortunakujan P-alue, Satamapuiston viereinen P-alue Satamassa ja Blomstedtinkadun ja Fortunakujan risteyksessä oleva P-alue eivät ole käytössä.

 

Yhteistyökumppanit