Poikkeusjärjestelyt Lutakonaukiolla ja sen ympäristössä

Suomipop Festivaalit järjestetään Jyväskylän Lutakonaukiolla 14.-16.7.2022

Tapahtumasta aiheutuu melua seuraavasti:

Torstaina 14.7. klo 17.00 – 24.00
Perjantaina 15.7. klo 14.00 – 24.00
Lauantaina 16.7. klo 14.00 – 24.00
Melua aiheutuu mahdollisesti jo keskiviikkona 13.7. klo 16 – 21, kun testaamme äänentoistoa.

Tapahtuman rakennustyömaan vuoksi Lutakonaukion läpikulku on suljettu maanantai 11.7. klo 8:00 – tiistai 19.7. klo 18:00 välisenä aikana. Tämän vuoksi myös Satamakadun Sataman puoleiset kevyen liikenteen väylät välillä Lutakonaukio – Schaumanin puistotie ovat suljettuna ma 11.7. klo 8:00 – tiistai 19.7. klo 18:00. Tänä aikana kulku taloihin onnnistuu, mutta läpikulku Lutakonaukiolle ei ole mahdollista.

Fortunakujan P-alue ja Sataman P-alue ovat suljettuina ma 11.7. klo 8:00 – tiistai 19.7. klo 23:00 välisenä aikana.

Tapahtumaturvallisuuden vuoksi myös Lutakonaukion reunoilla kulku Tanssisali Lutakon ja aukion välistä on suljettu, samoin kulku alueen reunassa olevien asuintalojen edestä, poislukien asuintalojen asukkaat.

Tapahtuman rakentaminen vaikuttaa myös alueella kulkemiseen. Katso alta kartta tapahtuman kiertokartta, johon merkitty vihreällä linjalla kevyen liikenteen ohitusreitit. Autoilla kyseisiä reittejä ei voi ajaa.

Fortunakujan ja osa Uno Savolankadusta on suljettu festivaalipäivien ajaksi 14.-16.7. pois muulta kuin huoltoajoneuvoliikenteeltä sekä pelastusajoneuvoliikenteeltä. Myöskään kadunvarsipysäköinti ei ole tänä aikana Uno Savolankadulla mahdollista. Faneerikorttelin asukkaille on toimitettu omat ajoluvat liikkumista varten sekä Faneerikorttelin sisäpuolella tapahtuvaa pysäköintiä varten.

Faneerikorttelin kulku tulee olemaan rajoitettua tapahtuma-aikana, ja sinne pääsee kulkemaan vain Uno Savolankadun vartiointipisteen kautta. Asukkaille on toimitettu oma infokirje tapahtuma-aikaisista suluista, mikäli et ole saanut kirjettä, ota yhteys tapahtumat@nelonenmedia.fi.

Parhaiten festivaalialueelle pääsee kulkemaan jalan. Kävelyreitit alueelle kulkevat keskustasta kävelysiltoja pitkin sekä kevyen liikenteen myötä kiertoreittejä käyttäen. Huomioithan, että suurin osa aluetta ympäröivistä teistä on tapahtuman tai lähitalojen pelastusteitä, joten ethän leiriydy tai jää seisoskelemaan alueen ulkopuolisille reiteille (mm. Rantaväylä, Lutakonaukion reunat, Uno Savolankatu).

Mikäli kuljet pyörällä, sähköskootterilla, potkulaudalla tms välineellä, varauduthan runsaisiin ihmismassoihin alueella ja sen ympäristössä. Aja rauhallisesti ja noudata liikennesääntöjä. Älä kyyditse kaveria, äläkä aja päihtyneenä. Seuraathan liikkuessasi liikennemerkkejä, tilapäisiä opasteita sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien ohjeita ja kehotuksia.

Polkupyörille ja sähköskoottereille on varattu omat pysäköintitilat Messuaukiolta, festivaalinarikan lähettyviltä. Pyörillä ja skoottereilla ei voi tulla tapahtuma-alueen sisäpuolelle, ja portin viereen jätetyt laitteet tullaan poistamaan alueelta.  Molempien porttien läheisyydestä löytyy yleinen sähköpotkulaudoille tarkoitettu Tier-parkki.

Alueen kiertoreitit löytyvät tästä kartasta:

Suomipop Festivaalin virallinen taksikumppani on Valopilkku. Lisätietoja taksipalveluista tästä.

Suomipop Festivaalin taksitolppa sijaisee Piippukadulla, Messuaukion luona. Messuaukion taksitolppa ei ole minkään yksittäisen toimijan hallinnassa eikä sinne vaadita ennakkoilmoittautumista. Jokaisen kuljettajan tulee kuitenkin sitoutua noudattamaan liikennesääntöjä sekä liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien neuvoja ja kehotuksia.

Taksilla ei tule pääsemään lähemmäksi festivaaliportteja pääportilla tai Satamassa. Aiemmista vuosista poiketen Uno Savolankadulle ei tulla ottamaan takseja, vaan tie rauhoitetaan kokonaisuudessaan huolto- ja pelastusliikennekäyttöön sekä asukaskäyttöön Faneerikorttelin osalta. Faneerikorttelin asukkaat voivat käyttää taksipalveluja normaalisti, pyydämme ennakkotietoa tapahtuman tilannekeskukseen tämän osalta.

INVATAKSIT
Tapahtumaan Invataksilla saapuvat asiakkaat voivat saapua Fortunakujalle, Kielo 3 -rakennuksen sivustalle. Tapahtumalla ei ole erillistä pysäköintialuetta eikä Invapysäköintialuetta.

Alueen läheisyydessä sijaitsevat Jyväs-Parkin parkkihallit P-Paviljonki 1 sekä P-Paviljonki 2.

P-Paviljonki 2 sijaitsee Uno Savolankadulla, ja sinne pääsee ajamaan liikenteenohjauksen ohjeita noudattaen.
P-Paviljonki 1 sijaitsee festivaalialueen alapuolella, josta voi nousta A-rapun kautta lähelle festivaalialueen porttia Uno Savolankadun päähän. Pysäköintihallin muut sisäänkulut eivät ole käytössä.

Uno Savolankadun kadunvarsipaikat eivät ole tapahtuma-aikana käytössä. Myöskään Fortunakujan P-alue ja Satamapuiston viereinen P-alue Satamassa eivät ole käytössä.

 

Yhteistyökumppanit